06 15056080 info@mascoaching.nl

Vanochtend reed ik al vroeg in de auto naar Amersfoort. Vreselijk slecht weer, terwijl een week geleden de mussen bijna van het dak vielen. Ik maak me best zorgen daarover. Wat is er allemaal gaande? Met de natuur en de mens in het algemeen? Terwijl ik me dat afvraag, hoor ik een oud nummer van Michael Jackson op de radio. De tekst geeft me kippenvel:

I’m starting with the man in the mirror

I’m asking him to change his ways

And no message could have been any clearer

If you want to make the world a better place

Take a look at yourself, and then make a change

In eerste instantie verbaast het me dat de tekst me op dit moment kippenvel bezorgd. Het is een oud nummer, deze tekst kende ik toch al? Maar kennelijk is er in de afgelopen jaren zoveel met me gebeurd. Ben ik beweging gekomen, me zoveel bewuster geworden, heb ik zoveel meer inzichten gekregen, dat de tekst vanochtend flink binnenkwam.

Was Micheal zijn tijd vooruit? Hij wilde de wereld een betere plek maken. Ook toen was het nodig, maar nu meer dan ooit in mijn beleving.

De rollercoaster van bewustwording is voor mij een aantal jaren geleden al begonnen. En als je daar eenmaal in zit, kun je niet meer terug. Wil je (althans ik) ook niet meer terug. Het zorgt voor de nodige ‘loops’ in de rollercoaster. Niet altijd fijn, maar als je daar weer uit bent, is de weg duidelijk en geeft het zoveel vrijheid. Met name vrijheid in keuze. Ook al heeft iedere keuze consequenties.

Maar je moet wel willen veranderen, er wel voor jezelf en de mensen om je heen, de mensheid wellicht, er een betere wereld van willen maken. En je realiseren dat het allemaal bij jezelf begint. En dat is lastig genoeg.

‘Start with the man or woman in the mirror’.  Waar ben ik, waar zit ik, is dit de plek waar ik wil zijn, gelukkig ben. Privé of werkgerelateerd.

Je bent wellicht jezelf hierin de afgelopen tijd tegengekomen. Positief tegengekomen? Prima! Maar het kan ook zijn dat het je verward heeft. Door in zo’n situatie gewoon door te gaan, maak je er niet een betere wereld van. Niet voor jezelf en niet voor de ander. Eigenlijk weet je dat al, maar toch is er een drempel of een vorm van angst. Jammer. Het kan echt anders.

Maar ik herken het wel. Jaren geleden wist ik ook al wel dat ik niet de juiste dingen deed, maar was ik er nog niet aan toe om echt mezelf in de spiegel aan te durven kijken. Maar op een gegeven moment kon ik er niet meer om heen. En wat ben ik blij.

I started with the Woman in the mirror, ben tot bewustwording en inzicht gekomen en van daaruit probeer ik ‘the world a better place’ te maken.

Wanneer voor jou ook het moment daar is om in de spiegel te durven kijken, maar je zou graag wat begeleiding wensen in je reis, weet dan dat ik je daar bij kan begeleiden. Hetzij via 1-op-1 coaching, hetzij online of via mail.

Take a look at yourself and then make a change!

Liefs,

Marion