06 15056080 info@mascoaching.nl

Het is vreemd en soms mooi hoe het leven kan lopen. Al een tijdje geef ik me over aan de regels van het Universum en kan ik de rust bewaren dat bijna alles ‘loopt zoals het lopen moet’.  

Het is niet zo dat ik achteroverleun en het leven op me af laten komen, zeker niet. Het is een combinatie tussen overgave, vertrouwen hebben en kansen zien die op mijn pad komen, deze aannemen of laten liggen. Daarnaast probeer ik uit wat zich voordoet een les te leren. Soms zie ik die gelijk, soms moet ik zoeken, maar meestal komen de inzichten vroeger of later wel naar boven. 

Voorgaande klinkt wellicht wat vaag voor je, maar ik zal het verduidelijken met een voorbeeld. 

Dit voorjaar (2022) was ik in Valle de Lecrin, Andalusië, ter voorbereiding van een prachtige wandelretreat in september van dit jaar: MindWalk Sea-to-Summit. Samen met mijn mede-organisator, berggids en vriend Ron Fonville hebben we de routes verkend, de b&b bezocht, mooie content gemaakt, een pilotgroep uitgenodigd om een route te lopen en het programma in elkaar gezet. De mooie video’s heb je destijds wellicht voorbij zien komen. 

We waren goed voorbereid, alle energie ging naar deze prachtige retreat, de seinen stonden op groen. En dan…. Dan loopt het anders. Ik moest een oogoperatie ondergaan en herstelde daar niet goed en snel genoeg van. De retreat moest afgezegd worden. Het was niet vertrouwd voor mijzelf en de groep om de prachtige wandelroutes te lopen met maar één oog volledig zicht. 

Inmiddels is het september, zijn het deze twee weken dat de retreats plaats zouden vinden en ik bevind me weer in Valle de Lecrin. Nu voor een bezoek van een paar dagen, maar de wereld ziet er anders uit. Al 8 dagen woekert er op korte afstand de ergste bosbrand van deze eeuw in Andalusië en is men met man en macht bezig het vuur onder controle te krijgen. Vandaag was eindelijk het sein ‘brand meester’ gegeven, maar inmiddels hoor ik de helikopters weer vliegen… 

Evacuaties, 5000 hectare verbrande grond en daardoor geen voedsel en inkomsten voor velen. Dramatisch. Het mooie is dat de community in deze vallei erg hecht is en er gezamenlijk ontzettend veel steun en hulp geboden is. Voor nu en de toekomst van dit gebied. De gezamenlijke vijand verbindt hen.

Het bijzondere is dat ik een verband zie tussen mijn oogoperatie, de retreats en deze afschuwelijke brand. Was het Universum aan onze zijde? Door mijn oogoperatie konden de retreats niet doorgaan, maar zijn we ook behoed voor veel teleurstelling, financiële en organisatorische problemen. De wandelingen die we wilden maken liepen namelijk deels door het gebied wat in de brand stond en staat. Natuurlijk hadden we het geplande programma bij kunnen stellen, maar het is niet fijn te wandelen door een (normaalgesproken) paradijs waar de geur van verbrand bos hangt, de sfeer best beangstigend is, de blushelikopters de rust verstoren en de aandacht niet naar de deelnemers en het moment gaat, maar naar de brand en de gevolgen daarvan.

Dus ‘thank you Universe’. Het is vreselijk dat deze branden hebben gewoed en nog steeds. En het was een teleurstelling om deze retreat niet door te kunnen laten gaan, maar het heeft waarschijnlijk zo moeten zijn. We hadden niet kunnen lopen. 

De tijd hebben we dan ook gebruikt om te evalueren en te kijken of we in het voorjaar van 2023 een nieuwe, mooie MindWalk Sea-to-Summit kunnen organiseren. En daar zijn we wel uit. Als het Universum meewerkt wordt het een volmondig ‘Ja’. Voorjaar 2023 lopen wij met een prachtige groep bewuste, Spaanse natuurliefhebbers onder andere door de Valle de Lecrin te genieten van al het moois dat moeder Aarde ons te bieden heeft. 

Fijn weekend vanuit Chite.

Liefs,

Marion