06 15056080 info@mascoaching.nl

Herinneringen maken

Het is februari 2017, de ochtend van de tweede dag van mijn vakantie. Gisteren ben ik aangekomen op Bali. Voor mij een vakantie waar ik mijn dochter en zoon sinds lange tijd ga ontmoeten. Mijn zoon is sinds drie maanden hier op Bali om te studeren en mijn dochter is op wereldreis, maar vorige week aangekomen op Bali. Een bijzondere vakantie, bedacht en uitgevoerd omdat ik graag nadat ze thuiskomen, hun verhalen kan plaatsen. Maar ook hier ter plekke samen met hun herinneringen kan maken.

Weerzien

Mijn dochter Silke en zoon Timo heb ik gisteren ontmoet, een heerlijk weerzien. Inmiddels verblijf ik samen met mijn dochter in een heerlijk rustige bed & breakfast in Canggu, een hippe plek aan de kust. Mijn zoon moet vandaag gewoon weer stagelopen in Denpasar, die zien we eind van de week en samen met mijn dochter ga ik Bali verkennen.

Relaxen

Vandaag eerst rust. Relaxen na de vlucht. Ik lig aan het zwembad, op een bed in de schaduw. Lezen, ik heb er zin in. Vanuit Nederland heb ik een boek meegenomen dat ik van een vriendin heb gekregen. ‘Het heeft mij veel gebracht’ zei ze, ‘ik denk dat jij er ook veel aan kunt hebben’. Nieuwsgierig wil ik er in beginnen, maar voordat ik het opensla geniet ik eerst van de rijstvelden waar ik zicht op heb. Wat voel ik me dankbaar hier te mogen zijn, in deze prachtige omgeving, samen met mijn kinderen die ik een tijd niet gezien heb.

De verboden vrouw spreekt

De titel van het boek? ‘De verboden vrouw spreekt’. Ik sla het boek open en lees de eerste bladzijde. Het spreekt mij gelijk aan, wat een herkenning. Ik heb honger naar de volgende pagina’s en voor ik het weet zijn we twee uren verder. Mijn dochter staat naast me en vraagt of we nog gaan lunchen. Ze had het kennelijk al eerder gevraagd, maar ik zat zo in mijn boek dat ik haar niet gehoord heb. Ik leg het natuurlijk aan de kant, maar heb nu al weer zin om verder te lezen.

 ‘De verboden vrouw spreekt’. Zoveel herkenning in het leven tot nu toe verlopen is. Kwartjes gaan vallen, onbewuste zaken worden bewust gemaakt, maar ook hoe om te gaan met de situatie zoals ie is. Hoe bizar kan het zijn dat dit boek, op dit moment in mijn leven, op deze spirituele plek op aarde, mijn leven kan veranderen. En dat doet het. Ineens besef ik me dat dat alles wat in mijn leven tot nu toe gebeurd is, zijn reden heeft gehad. Dat mijn leven eigenlijk redelijk voorbestemd is en dat het daardoor anders kan. Dat ik een keuze heb en die keuze moet uitvoeren om weer de vrijheid, de levendigheid en energie te voelen.

Tattoo

Het boek is uit, ik heb een besluit genomen en deze wil ik vereeuwigen in de vorm van een tattoo. Op zoek naar de vorm waarin dit besluit zou moeten worden gegoten kom ik op internet een Tibetaanse tekening tegen die de vertaling kent: ‘Everything happens for a reason’. Ik weet het ineens, hoef niet meer na te denken, dit is m. Samen met mijn dochter gaan we op zoek naar een tattooshop in Canggu en we vinden er één die er vooral schoon uitziet. We gaan het gesprek aan met de tatoeeerder. Ook zij wil namelijk een tatoo zetten. Het is een mooi en fijn gesprek, ik heb gelijk vertrouwen in hem. Samen nemen we de tatoo door: welke plaats, welk formaat en maken we de afspraak om de volgende ochtend, mijn laatste ochtend, de tattoo te zetten. De volgende ochtend ben ik opgewonden, ik vind het spannend maar heb er vreselijk veel zin in. En hij wordt prachtig en .. het doet geen pijn.

Namasté

Voor altijd dit moment vereeuwigd. Het heeft me aangezet tot mijn keuze om te stoppen met mijn bedrijf, hoe moeilijk ook. Het was mijn ‘kindje’ en ik voelde me verantwoordelijk voor 24 gezinnen. Ik koos voor mezelf, deed een opleiding tot Intuitief Coach en begon opnieuw. In mijn eentje een coachpraktijk. Met alle onzekerheden van dien. Maar ik ben er blij om. Iedere dag weer. Het dankbare werk, de vrijheid, de zelfstandigheid, de energie, mijn warme hart. Ik ben van hard werken, naar werken met mijn hart gegaan. Iedere ochtend als ik onder de douche sta zie ik mijn tattoo. De start van een nieuw leven. Namasté.