06 15056080 info@mascoaching.nl

‘Mag ik je wat vragen?’

Vanaf nu zal ik vaker over mijn eigen leven als Freedom Lover schrijven. Mijn Freedom Lover Life. Mijn kennis, ervaring en wijsheid, mijn persoonlijke uitdagingen, mijn oplossingen, mijn kwetsbaarheid, kortom mijn leven. Om jou te inspireren en te motiveren om ook je vrijheid te gaan vinden, voelen en leven.  Herkenning te geven in hetgeen waarmee jij wellicht worstelt. Jij bent namelijk nooit alleen.

Aan de andere kant is het natuurlijk zo dat ik zichtbaar moet en wil zijn in wat ik doe en wat ik jou te bieden heb. Mocht er een moment zijn dat je geraakt wordt door het leven, dat je dan aan mij of mijn teksten denkt en wellicht begeleiding van mij wenst bij je uitdaging. Want dat is wat ik het liefste doe: jou begeleiden bij jouw uitdaging. Hier in Spanje. In Andalusië en op Ibiza.

Momenteel ben ik mijn eigen coachée. Ik wil keuzes maken! Ik heb (te)veel kennis en ervaring, waardoor ik het lastig vind om me te specialiseren. Is het echtscheiding? Rouwverwerking? Burn-out? Het opzetten van een eigen onderneming? Het verkopen van je eigen onderneming? Relatievormen? Financiële onafhankelijkheid? De kracht van keuzes? Of …

Een luxeprobleem zul je misschien zeggen, maar toch. Ik wil de mensen die mijn begeleiding goed kunnen gebruiken, echt aanspreken en hen het gevoel geven dat ik de juiste persoon voor hen ben. En dan zal ik toch keuzes moeten maken voor een levensgebied en daarmee de diepte in moeten gaan. Uiteindelijk is het altijd een kwestie van doen. Experimenteren, evalueren, bijsturen en weer keuzes maken.

Daarom moet ik nadenken over wat nu mijn werkelijke verlangen is. Waar sta ik nu? Wat is mijn verlangen? Waar wil ik naar toe? Wat maakt mij daadwerkelijk blij en gelukkig? Waar krijg ik energie van? Wat houdt mij tegen om daar nog niet te zijn? En… Wat kan mij helpen?

Wat mij kan helpen is sparren en spiegelen. Die spiegel kreeg en krijg ik deze week voorgehouden door mijn dochter. We zitten beide in hetzelfde businessproces en kunnen goed sparren en spiegelen. Zij in het opzetten van een eigen brand in Loungewear, ik in mijn FreedomLovers Coachconcepten. Juist het verschil in leeftijd, product, energie en ervaring maakt het inspirerend en motiverend. Het begint bij een idee wat je uitwerkt, groot, misschien te groot maakt en naarmate je meer tijd, bewustwording en ervaring krijgt, ga je aanscherpen en kom je uiteindelijk waar je voor dit moment wilt zijn. We komen steeds een stukje verder, maar de keuze heb ik nog niet gemaakt. Waar wil ik ‘zijn’?

Dat is wat ik mijn coachées ook gun. ‘Zijn waar je op dit moment wilt zijn’. Niets is namelijk voor eeuwig, morgen kan het anders zijn. De wereld verandert, jij verandert, je omstandigheden veranderen. Gelukkig maar, dat maakt het leven zo leuk en uitdagend. Je kunt iedere dag weer opnieuw beginnen. Maar je moet het wel durven, je moet het wel doen. Keuzes maken! Heb jij het lef om keuzes te maken? De consequenties in durven schatten en er gewoon voor te gaan? En als het niet werkt, bijschaven, bijschuren en wellicht andere keuzes maken? Hobbels nemen en door? Waardoor je steeds meer het leven kunt leven waar jij blij van wordt? Ik geloof dat ik het lef wel heb.

Maar… ik vind het op dit moment lastig om te kiezen. Ik heb de keuze gemaakt om mensen te begeleiden naar vrijheid. Vrijheid in je hoofd, je lijf, je werk, je woonlocatie, je relatievorm, je financiën… Ik durf keuzes te maken, ben er meer dan aan toe en hou me nu bezig met de vraag ‘wat kan me helpen die keuze te maken’? Sparren en spiegelen met mijn dochter is één, maar ook jouw hulp kan ik daar goed bij gebruiken. Dus aan jou de vraag: als jij ergens vrijer in zou willen worden, je vrijer zou willen voelen op welk vlak zou dat dan zijn? Laat me weten, je zou me er erg mee helpen. Alvast bedankt!

Liefs,

Marion