06 15056080 info@mascoaching.nl

‘Luister naar je eigen inzichten en behoeftes en handel daar ook naar. Anders krijg je de lessen toch weer gepresenteerd. Kijk maar naar mij. Mijn behoefte vorig jaar was een eigen plek. En zolang ik hierin niet voor mezelf zorg, zal ik deze les weer voorgeschoteld krijgen.’

In mijn vorige blog schreef ik over mijn ‘zomerlessen’ in Nederland. Levenslessen noem ik ze. Inzichten en behoeftes die ik heb gekregen doordat ik door fysieke beperkingen twee jaar achter elkaar in de zomer in Nederland moest verblijven; ik mijn huis daar verhuurd had en deze dus niet beschikbaar was voor mezelf en ik niet terug kon naar mijn thuis in Malaga. 

Geen medelijden hoor, mijn hond Junior en ik slapen echt niet op straat. Verre van dat. In 2021 logeerde ik bij lieve vrienden en familieleden en afgelopen zomer hebben wij een kleine 10 weken bij een lieve vriendin gelogeerd, waar ik superdankbaar voor ben. Ga er maar aan staan, je bent gewend om alleen te wonen en ineens heb je 10 weken je vriendin over de vloer inclusief een viervoeter die behoorlijk verhaard. Ze vond het allemaal prima en gezellig. 

Maar toch is mijn les dat ik beter naar mijn behoeftes en inzichten niet alleen moet luisteren, maar juist ook moet handelen. Als ik in Nederland ben, wil ik graag een eigen plek. Ik kan goed leven zonder die eigen plek als het niet anders kan, maar als het niet hoeft, dan liever anders. En daar moet ik dus voor zorgen. 

Ik had beloofd om je mee te nemen in de manier waarop ik dat doe. Bij deze. Allereerst moet ik goed met mezelf in gesprek. Wat heb ik nodig? Voor Junior en voor mezelf? Qua locatie en qua ruimte? Meer is het eigenlijk niet, want de antwoorden op deze twee vragen kan ik goed invullen inmiddels. En met dat lijstje ga ik kijken naar mogelijkheden om daar invulling aan te geven. Het liefste verblijf ik in mijn eigen Logement Hartje Leeuwarden. Deze moet ik dus blokken, het is klein maar alles is aanwezig. En mocht dat niet lukken, dan zou ik met mijn wensenlijstje in de hand, kunnen denken aan oppassen op huizen van familie en vrienden, een AirBnB, een caravan huren of een combinatie van deze. 

Mijn reden om dit te schrijven gaat niet zozeer om de oplossingen die ik bedenk voor mijn ‘zomerlessen’. Het gaat me meer om het feit dat mocht jij ook voelen dat je bepaalde behoeftes hebt en eigenlijk wel weet hoe je die kunt realiseren (of niet), maar waar je niet naar luistert en handelt, je deze ‘uitdagingen’ steeds weer gepresenteerd krijgt. Terwijl als je er wel naar luistert, er bijna altijd mogelijkheden zijn om hier naar te handelen. Linksom of rechtsom. En door er naar te handelen, krijg je rust en voel je vrijheid. Krijg je ruimte en kan de energie weer stromen. 

Voel je dus dat er iets wringt, is er iets dat regelmatig voorbij komt in je gedachten, negeer het niet, maar ga er mee aan de slag. Het dient zich toch weer aan, misschien in een andere vorm, maar het blijft. Wees lief voor jezelf, als voor je beste vriend en luister er naar. Het heeft een reden.

Liefs,

Marion