06 15056080 info@mascoaching.nl

En toen was het stil… al zo’n week of zeven… Zomers in Nederland zijn niet mijn beste zomers. Of juist wel…

Hield een zeldzame hernia mij vorig jaar hier in Nederland drie maanden op de bank, werd ik dit jaar eerst door Covid en daarna door een glasvochtbloeding in Nederland gehouden. Binnen twee uren verloor ik mijn zicht. En na 3,5 week hiermee rondgelopen te hebben, in de hoop dat het vanzelf beter zou gaan, resulteerde het helaas in een netvliesloslating. Het werd een operatie en inmiddels herstel ik goed. Maar dat is niet waarom ik dit schrijf…

Ik deel dit omdat het me weer eens deed beseffen hoe belangrijk ‘stil staan’ is. Ik ben nu twee jaar achter elkaar gedwongen om in de zomer stil te staan en dit jaar naar mijn ‘blinde vlek’ te kijken. Vorig jaar heb ik er veel inzichten door gekregen die ik deels heb toegepast en deels niet. Het maakte dat ik mijn bedrijf weer scherper en duidelijker voor mezelf kon neerzetten én het deed me inzien dat een eigen plek in Nederland toch wel erg belangrijk is. Vooral als je ‘ziek’ bent. Naar het eerste heb ik geluisterd, naar het tweede niet. In eerste instantie had ik een plek voor mezelf deze zomer, maar toen ik een vraag naar woonruimte kreeg, heb ik die gehonoreerd. Ik wilde toch graag iemand anders behulpzaam zijn, ten koste van mijzelf. 

Ik geloof er in dat je in je leven lessen te leren krijgt, net zo vaak totdat je begrijpt wat de lessen voor je betekenen, maar dat je daar dan ook naar gaat handelen! Zolang je dat niet doet, herhaalt de les zich. In dit geval had ik vorig jaar tijdens mijn hernia geen eigen plek en nu met mijn zichtverlies weer niet. Het betekende namelijk dat ik niet mocht vliegen en niet terug naar mijn huis in Malaga kon en hier in Nederland moest blijven, zonder eigen plek.  

Moraal van het verhaal. Luister naar je eigen inzichten en behoeftes en handel daar ook naar. Anders krijg je de lessen toch weer gepresenteerd. Kijk maar naar mij. Mijn behoefte vorig jaar was een eigen plek. En zolang ik hierin niet voor mezelf zorg, zal ik deze les weer voorgeschoteld krijgen. Werk aan de winkel dus, want een derde zomer op rij met fysieke beperkingen in Nederland is er één teveel. Hoe ik dat doe, vertel ik je een volgende keer. 

Liefs,

Marion