06 15056080 info@mascoaching.nl

Een nieuwe week, nieuwe kansen…

Zeker weten, ieder week weer. Je kunt iedere dag opnieuw beginnen immers? Tenminste dat is wel zoals ik in het leven probeer te staan. En dat maakte ook dat ik gister besloot om het concept waar ik al een halfjaar mee bezig ben te lanceren op Facebook en Insta: Freedom Lovers. Op 4 juli, dé dag waarop de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten gevierd wordt. Ik vond het een toepasselijke dag voor de lancering Freedom Lovers.

Freedom Lovers gaat over gelijkgestemden die houden van vrijheid. Vrijheid in je hoofd, je lijf, je relatie, je werk, je leefomgeving, je financiën.  Sommigen hebben hun weg naar vrijheid gevonden, anderen zijn zoekende. Met Freedom Lovers wil ik je inspireren en motiveren om jouw vorm van vrijheid te ontdekken en te creëren.

En gister was de dag dat ik daarmee naar buiten trad. Opnieuw begon, een nieuwe kans, want vaak werkt het zo dat als je iets hardop uitspreekt of op een andere manier naar buiten brengt, het gaat leven en realiteit wordt. Ik had er nog langer mee kunnen wachten, eerst nog meer en concreter kunnen uitwerken, dat had gekund, maar soms moet je gewoon gaan. Niet wachten, maar doen en terwijl je ‘doet’ werk je verder en vormt het zich organisch. Zonder enige inhoud leverde het toch zo’n 150 volgers op, ik was ontzettend blij verrast.

Maar het werd ook wel tijd vond ik zelf. Inmiddels ben ik al meer dan een halfjaar bezig met het nieuwe concept. Eerder gaf ik ook al aan dat Corona mijn werk tot stilstand had gebracht, wat maakte dat ik de tijd gebruikte om te herijken. ‘Was wat ik deed nog passend? Klopte het nog in zijn vorm? En zo niet, wat dan? En in welke vorm?’.  Vier ogenschijnlijk simpele vragen, waar ik maanden mee bezig ben geweest en nog steeds ben, met als resultaat Freedom Lovers. Ik deed dit niet alleen, maar had een perfecte sparringpartner in Vanessa Buisman van Bindu. Zij doet, wat ik vroeger deed: creatieve concepten verder brengen en ik vind haar een kanjer.

Maar goed, waarom Freedom Lovers? Het woord ‘coach’ resoneerde al een tijdje niet meer bij mij, het schuurde. Enerzijds omdat het lijkt alsof bijna iedereen coach is, maar anderzijds (en voor mij de belangrijkste reden) dat het woord ‘coach’ bij veel mensen iets anders impliceert dan de waarde die ik wil leveren.

Anyway, het schuurde, dus ging ik op zoek naar iets wat meer bij mij paste. Ik kwam uit op woorden als guidance, guide, gids, mentor. Ik wil een tijdje met iemand meelopen, oplopen en samen gesprekken voeren, ervaringen delen, tot inzichten komen en concreet helpen stappen te zetten. Voor de een zal dit prima onder coaching kunnen vallen, voor mij voelt het beter om het een andere naam te geven.

Daarnaast wordt de waarde van mijn vrijheid en onafhankelijkheid zoveel duidelijker nu ik al een tijdje in Malaga woon en verblijf, dat ik jou ontzettend graag wil inspireren en motiveren om het leven waar je blij en gelukkig van wordt, energie van krijgt, echt te gaan leven.

Daarnaast wil ik ook Freedom Lovers locaties met je delen. Allemaal plekken waar je de vrijheid kunt zoeken, vinden, creëren, ervaren en leven.

En mijn Freedom Lovers Voyages: reizen waar je erachter komt wat vrijheid eigenlijk voor jou betekent en wat je nodig hebt om dat te kunnen leven. Reizen waarin je jouw vrijheid, zoekt, vindt, voelt en ervaart, deelt. Samen met gelijkgestemden die ook op zoek zijn naar een vorm van vrijheid of deze al hebben gevonden en dit graag met je delen. Of Freedom Voyages VIP, niet met een groep, maar 1-op-1, alleen met mij.

Freedom Lovers dus. Het resoneert als een malle en geeft me ontzettend veel energie. Niet dat MAS Coaching niet meer bestaat, maar het zou zo maar kunnen dat Freedom Lovers dat op den duur gaat vervangen. Ik leef namelijk mijn missie, leef mijn vrijheid. Maar realiseer me erg goed dat dat voor jou iets heel anders kan zijn. Vrijheid is voor iedereen anders. De één vindt zelfstandig ondernemerschap vrijheid, terwijl dit voor een ander alleen maar stress oplevert. Onzekerheid over omzet en continuïteit. En dus niet vrij van gedachten en ontspannen handelen. Voor diegene kan juist een loondienstfunctie met de zekerheid van iedere maand salaris, vrijheid betekenen. De kunst is om jouw vorm van vrijheid te vinden, op wat voor gebied dan ook en daar naar toe te werken. Het gevoel, de ‘rijkdom’ die dat oplevert, is bijna niet te evenaren.   

Een leuk weetje is wellicht dat de oorsprong van het woord ‘free’, het woord ‘pie’ is, wat in het Proto-Germaans ’liefhebben’ betekent. En het woord ‘dom’ betekent in het Proto-Germaans ‘wet’. Dus de oorsprong van het woord freedom, ’vrijheid’, zou je kunnen interpreteren als ‘de wet van Liefde’. Hoe mooi is dat? Dat is absoluut een wet waar ik achter kan staan:-).

Maar nu even terug naar jouw ‘wet van Liefde’, jouw vrijheid. Misschien is het een leuke uitdaging om jezelf eens af te vragen wat ‘vrijheid’ voor jou betekent. Dus…

Welke vorm van vrijheid zou je graag willen hebben, voelen, leven?

Probeer eens te visualiseren hoe dat eruit ziet, hoe dat voelt, waar je bent, wie er bij je zijn?

Wat voor gevoel levert dat op?

Kreeg je er energie van? Nee? Jammer. Ja? Gaaf! Je kunt iedere dag opnieuw beginnen, wat houdt je tegen?

Ik wens je een fijne week.

Liefs,

Marion