06 15056080 info@mascoaching.nl

Het knopje is weer ‘aan’ gezet. Pfff, gelukkig. Na eerst de plotselinge rust als erg fijn te ervaren, greep het me na een paar weken wel naar mijn keel. Ook al zat ik al in een fase van bij de dag leven, ik had altijd wel een stip op de horizon. Mooie plannen had ik voor 2020 en al veel, heel veel geregeld, lekkere energie, goede flow. En toen… stil. Niks meer. Geen sociale contacten, geen werk, stil.

Wijze woorden

‘Kalmte kan je redden’ waren altijd de wijze woorden van mijn vader en ik was en ben het met hem eens. ‘Rust bewaren. Je niet laten leiden door angst. Geniet van de rust en de stilte. Gebruik m.’ Zo, het was me daar een partijtje druk daar in die bovenkamer van mij. Maar het lukte om naar sommige stemmen te luisteren en andere vriendelijk te bedanken, maar daarna verzoeken weg te gaan.

‘Uit’

Eigenlijk ging ik best goed, totdat de wereld nog meer in opstand kwam. Een vreselijke moord, demonstraties, agressie… Teveel gevoeligheden en teveel prikkels voor mij en ik was even flink uit het lood geslagen. Het knopje ging op ‘uit’. Niet dat ik depressief was, maar ik voelde me moedeloos. Ik heb geleerd en weet dat ik alleen invloed heb op de manier waarop ik omga met het leven en de dingen die gebeuren, maar toch. Het gevoel dat alles me bij mijn handen afbrak, was niet fijn. Slapeloze nachten, stil worden, geen energie. Geen creativiteit ook en dan moet ik oppassen. Dat is er namelijk altijd en overal. 

Alles wat ik bedacht om toch kansen te zien, toch aan het werk te blijven, toch mensen bewust te maken, in beweging te krijgen, bleek niet te mogen. Op dat moment niet, maar wanneer wel, was ook niet duidelijk. Uitzichtloos.

In beweging

Het mooie van dit vak en het werken met mensen, mensen weer in beweging krijgen, is dat je het bij jezelf eerder herkent en daar mee aan de slag kunt gaan. Ook ik moest weer in beweging komen. Letterlijk en figuurlijk. Veel wandelen helpt en ook al mocht dat beroepsmatig nog niet, ik ging veel wandelen. Gebruikte mijn rustmomenten voor mooie, inzichtgevende meditaties en stelde me zelf een doel. Ik stond op, maakte kleine stapjes, struikelde zo nu en dan, maar voelde vaste grond en ging stevig doorlopen. Nam grensverleggende stappen en uiteindelijk ging ik weer op weg. 

En die weg voelt goed. Ik ga er weer voor. Er mag weer meer, er kan weer meer. De energie en creativiteit zijn terug en dat maakt dat er weer mooie plannen zijn om aan de slag te gaan met bewustwording, beweging en balans. 

Mijn Mind Walk Trainingen worden uitgebreid, mijn 1-op-1 coaching begint weer goed te lopen en er zijn weer mooie retreats in voorbereiding. Ieder retreat voor een gedefinieerde doelgroep en met een eigen doel. 

Retreats

In oktober organiseren Miranda de Jongh van Coach Atelier en ik de retreat Bewustwording in Business in Andalusie (https://coach-atelier.nl/business-retreat-andalusie/). Een week door, voor en met vrouwelijk ondernemers en zzp’ers, om aandacht te besteden aan zaken waar ze als ondernemer en mens tegenaan lopen. Luisteren naar hun verhalen, elkaar inspireren en motiveren en daardoor letterlijk en figuurlijk in beweging komen. Met Mind Walk, yoga, samen lekker koken en tai chi. Maar ook een week waar je als ‘verantwoordelijke dame’ eens even niets ‘moet’ en heerlijk kunt ontspannen aan het zwembad, het strand of de mooie stad Malaga. 

Daarnaast ga ik samen met Yfke Kingma van Buro Magenta (https://www.buromagenta.nl/retreat-kleur-beweegt-je-ibiza/) aan de slag op Ibiza voor de retreat ‘Kleur beweegt je’. Een retreat waarbij de zoektocht naar jouw krachtkleur en de invloed die dat heeft op je persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Diepgang op een lichte, luchtige en kleurrijke manier. Met prachtige vrouwen, die ontdekken dat er zoveel meer aan de binnenkant zit, dan dat ze aan de buitenkant laten zien. En dat allemaal op het magische en kleurrijke eiland Ibiza. Naast de kleurcoaching besteden we aandacht aan yoga, chakradans, meditatie en is er veel tijd voor rust, ontspanning en ontdekken. 

Energie

Alleen al door dit neer te schrijven voel ik de energie weer door mijn lijf stromen. Ik heb er ontzettend veel zin in en kan bijna niet wachten om mensen weer in beweging te krijgen, ze bewust te maken, zodat ze in hun kracht gaan staan en mogelijkheden zien om keuzes te maken. Dat gun ik echt iedereen. 

‘Aan’

En het kan! Je moet alleen zelf het knopje weer op ‘aan’ zetten. Maar dat kan best lastig zijn. Heb je daar wat hulp bij nodig, schroom dan niet. Delen, vragen, verbinding maken, maakt dat de ketting weer in beweging gezet wordt. En daarmee bewijs je niet alleen jezelf een dienst, maar ook de ander.

Mijn knopje staat weer op ‘aan’. Ik daag je uit om die van jou ook weer op ‘aan’ te zetten. Het geeft energie en beweging. En dat voelt fijn. Go for it!