06 15056080 info@mascoaching.nl

Vandaag regent het en is het fris. Brrr, Nederlands weer in Byron Bay, ik heb inmiddels een vestje aangetrokken. De voorspellingen voor deze week zijn nog meer regen, onweer en harde wind. Superfijn natuurlijk voor Australië. Vandaag dus een mooi dagje om te werken. Mijn focus ligt bij de Retreat Bewustwording in Business voor ondernemers en managers van organisaties. De retreat die ik van 21 tm 27 maart samen met Miranda de Jongh, in Andalusië organiseer.

Een retreat waar je als beslisser blij van wordt. Eindelijk even niet ‘moeten’, maar ‘mogen’. Hoe fijn is dat? Even uit de hectiek van de dag en op afstand (lees Andalusië) eens naar jezelf, je ambities, je dromen, je positie, je rollen, je verlangen kijken. Zowel zakelijk als privé. Samen met gelijkgestemden. Mannen en vrouwen die zich zullen herkennen in de uitdagingen waar jij dagelijks voor staat. En dat is prettig! Even een week aan de slag met wat jou zakelijk drijft, maar ook hoe je privéleven daar in past. En hoe je daar (weer) energie van krijgt! Inzicht en bewustwording op zaken waar je nu wellicht vastloopt en hoe je dat op zou kunnen lossen. Met veel energie en een strategisch plan van aanpak ga je weer naar huis.

Ik schrijf dit uit ervaring. Ook ik heb keuzes gemaakt. Welke? Lees bijgaand artikel

Studie en werk

Mijn studie destijds was gericht op het ondersteunen en begeleiden van mensen en specifiek jongeren; moeilijk opvoedbaar, lichamelijk of geestelijk gehandicapt, doof of slechthorend, psychiatrische patiënten en nog tal van andere doelgroepen. Ik wilde met mensen werken, dat was mijn doel. Prachtige studie, interessante vakken, maar na mijn studie bleek dat de werkvelden in die tijd niet aansloten bij mijn wensen.

Ik wilde wel werken en kreeg een mooie baan op de marketing- en communicatieafdeling van FBTO. Wauw, superleuk! Een hele andere wereld, maar hey, ook dit was werken met mensen, alleen op een hele andere manier. Ik ging voor omscholing en volgde de ene opleiding na de andere, beet me vast in de nieuwe ‘wereld’ en dat ging eigenlijk best goed.

MAS

Ik vervulde een aantal verschillende functies, maar het ondernemersbloed kroop waar het niet gaan kon en in 1995 startte ik mijn eigen communicatiebedrijf (MAS Communicatieprojecten) met als doel als zzp’er en een netwerk van freelancers leuke communicatieprojecten te vervullen. Dat lukte, alleen dat zzp’er zijn niet en al snel snel werkten we met een team van 7 mensen aan prachtige projecten.

Maar de tijd haalde ons in. Wij waren een offline bureau, maar de vraag naar online kwam ook. Een lang verhaal kort, na veertien jaar zelfstandig, een verlies, een scheiding en de opvoeding van twee kleine kinderen later, kreeg ik de prachtige kans om te fuseren met drie ontzettend inspirerende jonge online gasten: Outreach Media.

1 + 3 bleek in 2009 een team van 12 mensen: MAS Outreach was geboren. Een compleet nieuwe organisatie, nieuw team, nieuwe missie en visie, nieuwe energie. Top!

Burn-out

Toch bleef een burn-out niet uit en na tien maanden flink de bodem te hebben gezien, kwam ik gelukkig weer terug op mijn oude plek. Een erg nare, eenzame periode, maar ik had wel grenzen ontdekt en gevoeld. 

Het heeft me uiteindelijk veel geleerd en gebracht. Het zaadje qua bewustwording was wel geplant en inmiddels gaf ik het dagelijks wat water.

Bewustwording

De bewustwording groeide, ik leerde, ontwikkelde. Ik groeide als mens met alle rollen die ik vervulde en als ondernemer. De bewustwordingsplant werd groter en groter. De inzichten kwamen, op allerlei vlakken, maar één van de belangrijke was: ik was hoogsensitief.

Hoogsensitief

Vele kwartjes vielen, nu nog accepteren en kijken hoe ik van mijn zelf gecreëerde zwaktes, mijn sterktes kon maken. Ik was er wel achter dat ik weer met mensen wilde werken, anders dan in mijn rol als ‘creative director’. Dagelijks werkte ik natuurlijk met het team en dat was ook wat ik leuk vond. Begeleiden, kennisoverdracht, motiveren, stimuleren, klinkt als.. coachen. Maar bij mijn overige taken verloor ik energie, werd ik niet meer geraakt door mooie designs, prachtige projecten en fantastische omzetten. Dat lag niet aan het bedrijf, het lag aan mij. Wilde ik de energie terug, dan moest ik zelf in actie komen.

Intuïtief Coach

Ik had honger naar kennis en kwam uit bij de hoofdopleiding Intuïtief Coach. Wauw, dat was thuiskomen. Hier voelde ik het weer stromen. Boeiend, inspirerend, lerend, maar ook persoonlijke ontwikkeling.

Hier was ik niet alleen 1-op-1 best goed, maar bleek dat ik het werken met groepen hartstikke leuk en fijn vond. Ik die voor groepen staan altijd vreselijk vond en me het liefst heel klein verstopte achter mijn letterlijk grote collega’s. Maar ik merkte dat ik nu vanuit mijn hart werkte, het kostte me geen moeite. Het bracht wel het nodige in beweging. Was het in eerste instantie mijn bedoeling om iets minder te gaan werken en het team intensiever te coachen, dat ging niet meer lukken.

De drang om me volledig te focussen op het coachen van mensen met levensvragen op een intuïtieve wijze nam meer en meer de overhand. Ik had weer leren voelen.

Hooggevoelige mensen maken beslissingen vanuit hun hart, zo had ik al die jaren ook mijn en onze onderneming geleid, maar nu moest ik voor mezelf de keuze maken vanuit mijn hart. Ik kon niet meer terug.  

Kiezen

In eerste instantie koos ik voor ‘angst’. Ik durfde geen keuze voor mezelf te maken. Voor mezelf kiezen was überhaupt nieuw voor mij en wat zou ik mijn MT maatjes en mijn team, de organisatie daarmee aan doen. Het bleef knagen ik moest echt keuzes gaan maken en dat deed ik. Het hoge woord kwam eruit, ik wilde stoppen. Uiteindelijk heeft het nog zo’n drie jaar geduurd om tot een goed plan te komen om op een verantwoorde wijze na bijna 25 jaren te stoppen, maar het is gelukt. 

MAS Coaching

Mijn verlangen om op een andere manier met mensen te werken heb ik omgezet in het opzetten van een coachpraktijk MAS Coaching, wekelijks trainingen Mind Walk verzorgen met groepen en het organiseren van workshops en retreats. Heerlijk. Een ander verlangen, locatie onafhankelijk werken, kon ik daarmee ook inwilligen. Het daadwerkelijk 1-op-1 coachen gebeurt in de praktijk, maar ook Skypen behoort tot de mogelijkheden. En de retreats worden zowel in Nederland als in het buitenland gegeven.

Vrijheid

De laatste wens, weer vrijheid voelen, is dagelijks aanwezig. Mijn tijd, mijn locatie, mijn dagindeling, vrijheid en voor mij rijkdom.

Een heel verhaal. Ik begrijp het helemaal als je al afgehaakt bent. Voor degenen die nog aangehaakt zijn, de boodschap is dat het dus zeker mogelijk is om weer energie en passie te voelen voor je werk. Hetzij in je huidige functie, hetzij op een heel andere manier.

Keuze

Wat ik er mee aan wil geven is dat je (bijna) altijd een keuze hebt, maar dat je overtuigingen er vaak voor zorgen dat je denkt dat dat niet waar is. Ik dacht het ook. En Miranda, mijn collega-coach waarmee ik de retreat Bewustwording in Business organiseer ook. Zij heeft het roer ook volledig omgegooid omdat ze de energie niet meer voelde stromen. Zij had een goedlopend, heerlijk en eerlijk restaurant, maar koos er voor om ook Intuïtief Coach te worden. De ervaringen, de opleiding en onze verlangens, is was ons bindt.

Retreats

Tijdens onze retreat zul je dan ook ervaren dat de keuze er is en waar ie bij jou ligt. Wat jou weerhoudt van je keuze en wat je kan helpen om je keuze bewaarheid te laten worden. Het komt allemaal naar boven. Samen met een portie ontspanning, beweging en heerlijk eten, maakt dat je een prachtige week tegemoet gaat.

Heb je interesse, wil je graag meer informatie of een kennismakingsgesprek? Laat het me weten.  

Liefs, Marion.