06 15056080 info@mascoaching.nl

’You are only one decision away from a totally different life.’ De vraag is alleen, wanneer ben jij er aan toe om die beslissing te nemen…? Dat vergt moed.

Een artikel over angst, liefde, moed en beslissingen nemen! Veel leesplezier.

De goede weg

Deze week werd ik weer bevestigd dat ik/we op de goede weg zitten, voorzien in een behoefte. En dat is fijn. Ook ik kan daar soms erg onzeker over zijn. Neem nu de retreat ‘Bewustwording in Business’ in Andalusië. Een workation voor managers, ondernemers, mensen met werkgerelateerde vragen.

Even in het kort, we gaan daar aan de slag met de vragen: waar sta je nu, waar wil je naar toe, wat houdt je tegen en wat of wie kan je helpen? Op basis van de uitkomsten van deze persoonlijke onderzoeksvragen, maak je dan een plan van aanpak en van daaruit een daadwerkelijke planning voor de uitvoering er van. 

Ratrace

Ik denk al een tijd dat in de huidige ‘ratrace’ waar de lat erg hoog ligt, 9 van de 10 mensen, zo niet alle 10, veel baat zouden hebben bij een retreat als deze. Even afstand nemen en naar je eigen positie en functioneren kijken. Doe je eigenlijk nog wel de dingen waar je blij van wordt, energie van krijgt? Die gedachte werd deze week weer bevestigd.

Ik had een aantal afspraken en bij bijna iedereen kwam wel enige vorm van onvrede met betrekking tot het werk wat ze doen naar boven. Mensen die of geen energie meer krijgen van hun werk, geen focus kunnen aanbrengen, veel te veel verantwoordelijkheid naar zich toe trekken en daardoor zichzelf verliezen of mensen die ‘iets anders’ willen, maar wat? Soms heftige en emotionele gesprekken. En toch kiest men er vaak voor om niet in actie te komen. Op zo’n moment zou ik wel willen schreeuwen: ‘ga met ons mee, ik weet 100% zeker dat je met een plan en planning terugkomt’. Maar het gaat niet om mij of over mij, dus ga ik op mijn handen zitten en op mijn tanden bijten. Stil zijn.

Jij bepaalt

Het gaat er namelijk om dat degene die tegenover mij zit er klaar voor is om lief te zijn voor zichzelf en bereid is naar zichzelf te kijken en in zichzelf te investeren. Hij of zij bepaalt het moment. En dat vergt moed. Het vergt voor jezelf kiezen. En dat is best veel. Je gaat namelijk jezelf tegenkomen, loopt tegen consequenties aan en mag keuzes maken. Durf je dat aan? Hoe eerlijk durf je naar jezelf te zijn? Ben je daar klaar voor? Misschien kun je de moed nu nog niet opbrengen en heb je tijd nodig. Dat kan en is helemaal okay. Jij bepaalt jouw moment. 

Bewustwording in Business

Voor een aantal is het nu het moment en zij hebben de stap gezet om mee te gaan naar Andalusië. Prachtig! Daarom heb ik ontzettend veel zin in onze workation ‘Bewustwording in Business’ volgende week. Werken aan jezelf en lekker relaxen, op een heerlijke locatie. Het programma staat, de organisatie is klaar en de zon schijnt in Spanje. Je kunt nog mee, er is nog plaats. Ik ga de laatste puntjes op de ‘i’ zetten en me verheugen op een mooie werkweek met bijzondere mensen. Vol vertrouwen. En mocht het anders worden omdat we het verbod krijgen om naar Spanje te gaan, dan gaan we dan wel er naar handelen. Vooralsnog heb ik er veel zin in.

Liefs Marion.